Domherre från Decobird

295,00 kr
I lager
SKU
WG409

Domherre - Pyrrhula pyrrhula

Domherren är en naturtrogen träfågel som är snidad och målad för hand. Domherren har blivit en symbol för julen med sitt röda bröst som lyser vackert mot snön. Under vintern kommer den gärna fram till fågelbordet, men den finns i vår närhet under hela året. Tillsammans med DecoBird Domherre kommer ett litet häfte med information om arten. 

Inför bobygge och häckning uppvaktar hanen honan med en invecklad dans under vilken han demonstrerar sin vita övergump. Enligt Småländsk folktro är det ett säkert tecken på snö inom tre dagar, när domherren på senhösten kommer till bebyggelse och äter av trädens knoppar.

Vikt: 60 g

Mått: 128 x 53 x 102 cm

Benämning på andra språk:

Vetenskapligt namn: Pyrrhula pyrrhula
Engelska: Bullfinch
Tyska: Dompfaff
Franska: Bouvreuil pivoine
Italienska: Ciuffolotto
Nederländska: Goudvink
Spanska: Camachuelo Común

DecoBird är en serie handsnidade träfåglar, vackert penselmålade med miljövänliga färger. Fåglarna är tillverkade i naturlig storlek med välkända europeiska trädgårdsfåglar som förebild. Med varje fågel följer ett häfte som informativt och trevligt beskriver arten, hur den lever och hur den tycker om att bo. Med följer en träpinne för att kunna sticka in i fågelns sittkvist och på så vis kunna placera fågeln stadigt i jorden hos en blomkruka om man så önskar. Varje fågel kommer individuellt förpackade i en vacker presentkartong. Du kan placera den både inne och ute.

Mer information
Tillverkare Decobird
Write Your Own Review
Du recenserar:Domherre från Decobird
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!