Svenska Gustavianska 1700-talsmöbler i originalmodeller.

Dessa präglades av funktion, kombinerad med enkla och sköna former, tillverkade i massiva svenska träslag såsom björk, al och fur. Tack vare en donation till Nationalmuseum finns denna kulturskatt bevarad i form av nytillverkade autentiska kopior av original från svenska brunnssalonger, slott och herresäten. Möblerna tillverkas enligt hantverksmässig tradition av utvalda möbelsnickare. Serien kallas 1700-Collection.

TUVAN är Allinwoods mest kända kollektion. Inspirerad av svensk allmoge och gustavianska ideal skapar Tuvan hemtrevlig atmosfär i privat och offentlig miljö. Tuvan kännetecknas av avklädd och förenklad tradition, vilket gör serien uppskattad i såväl vardagens miljöer som glasveranda och slott.

Flora Linnea har en stor visningslokal med bl a Gustavianska möbler, inrymt på en 1700-tals prästgård på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Originalen kan ses på Nationalmuseum i Stockholm och på Fredrik Wilhelm Cösters Herrgård just på Fredriksdal. Varje möbel har ett ursprung och precis som 1700-tals hantverkare signerade sina alster, har varje nytillverkad möbel ett sigill som garanterar äktheten och hantverket.

Möbler