Om Rosor och vårt sortiment

Det är något speciellt med rosor och rosenträdgårdar. Ibland drömmer vi oss kanske tillbaka till en rosenträdgård i vår barndom, på mormors tid. En tid då sommaren alltid var varm och rosorna doftade så där härligt som bara rosor kan.

 

Rosen är och har alltid varit trädgårdens juvel. Tänk bara på klätterrosor - de kan förvandla en kal husvägg till en symfoni av doft och färg och på ‘ramblers’ som, vällande ut ur en trädkrona, kan ge en oförglömlig rosupplevelse. 

Så har vi de moderna buskrosorna i alla upptänkliga färgnyanser och den anspråkslösa men helt bedårande charmen hos vildrosen med sina enkla blommor och dekorativa nypon på hösten, oumbärlig i mindre formella delar av trädgården eller vid sommarstugan. 

Vilken annan växt kan användas på så många olika sätt, sprida så mycket skönhet och doft över en så lång period?

 

Detta ligger bakom vår vilja att skriva och förmedla inspiration, fakta och råd om dessa underbara växter. Flora Linnea har ett sortiment på över 850 olika rosor och våra beskrivningar återspeglar vårt intresse för rosornas färg, doft och historik. Det är tre egenskaper som vi har funnit dåligt belysta i modern litteratur, trots att de tillhör de vanligaste samtalsämnena bland rosentusiaster.

Vid beställningar för leverans på postorder är det barrotade rosor vi skickar. Krukade rosor lämpar sig inte att skicka och frakten blir alldeles för dyr. Om en ros är slut i vår webshop behöver det inte betyda att den är slut vid ett besök i vår butik, vi kan ha krukodlade exemplar till försäljning men inte barrotade. Priset är lite högre för de krukodlade rosorna, men de finns att köpa hela säsongen. Vi har ett av Europas största soritment till försäljning under i stort sett hela året. Alla priser på hemsidan avser barrotade rosor.

Vi rekommenderar att ni ringer oss innan ett besök om ni är på jakt efter någon ovanlig sort. Vi ställer gärna undan rosorna åt er.

Vi hoppas Flora Linneas hemsida skall bereda er mycket nöje och inspiration!