Tipi Terassvärmare - GardenFire

5 795,00 kr
I lager
SKU
Tipi

En levande eld är mycket mer än en värmekälla. I och med att Tipi står ute året runt så grillar man korv i den efter skidåkningen på vintern. Tänder en värmande eld när man krattar löven i september. Men framför allt är det på sensommaren när kvällarna blir mörka som Tipi blir magisk. Då vill man inte gå in utan stannar kvar och drömmer sig bort vid de fladdrande lågorna och sköna värmen som bara en öppen eld kan ge.

Tipi är tillverkad av cortenstål som är ett optimalt material för eldning utomhus. Designen är både funktionell och vacker. Cortenstålet är 3 millimeter och ger en mycket lång livslängd.

Vikt 50 kg. 1 475 mm hög med en triangulär bas med måtten 678, 749 och 774 mm. Levereras omonterad, men är mycket enkel att sätta ihop. Tidsåtgång ca en kvart.

Tipi som terrassvärmare

Tipis form och egenskaper gör den väldigt lättplacerad i de flesta miljöer. De som köper den som terrassvärmare placerar den på altanen, terrassen eller ute vid pergolan, men Tipi gör sig utmärkt även som en välkomnande entréeld vid privatbostäder, restauranger eller hotell. Ett bra tips är att flytta Tipin till entrén under vinterhalvåret och välkomna gästerna med en varm brasa.

Tipi som grill

Med grillinsats förvandlas Tipi till en praktisk grill. Grillgallret kan placeras på tre olika höjder för enkel värmeanpassning vid matlagning. Välj mellan att grilla med ved eller grillkol.

Grillen är tillverkad i stål och både förnicklad och kromad för bästa hållbarhet och för att matrester inte ska fastna. När grillen inte används kan den placeras under eldskålen.

Placering av Tipi

Om Tipi ska placeras på trä eller gräs rekommenderar vi att den ställs på ett eldstadsplan, det vill säga en skiva av eldsäkert material. Förutom att eldningen blir ännu säkrare så blir Tipin ännu vackrare om den står på en plåt, skifferskiva eller något liknande.

Det finns inga fasta mått för placering nära brännbara föremål framåt, bakåt eller åt sidorna. Känn med handen på väggen, busken eller andra lättantändliga element i närheten av Tipin vid eldning om du är osäker. Du kommer att bli förvånad över hur lite värme Tipin sprider bakåt och åt sidorna vilket gör Tipi väldigt lättplacerad.

Ladda ner ett produktblad i PDF.

Mer information
Tillverkare Gardenfire & Grill
Write Your Own Review
Du recenserar:Tipi Terassvärmare - GardenFire
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!