Stoppa Snigel koppartejp 4m

98,00 kr
I lager
SKU
7262-060

Skydda dina växter i krukor och odlingsbänkar

Så fungerar koppartejp

Mellan mördarsnigelns slem och koppar uppstår naturligt en svag elektrisk stöt. Stöten dödar inte snigeln, men är tillräckligt obehaglig för att den ska vända tillbaka och inte passera koppartejpen. Tejpen används därför till att skapa en barriär mot mördarsniglarna. Koppartejpen används med fördel på krukor, pallkragar och andra odlingskärl man har utomhus för att skydda dem mot angrepp från mördarsniglar. Tejpen är 4 meter lång och 30 mm bred och tillverkad i extra slitstark koppar.

Så använder du koppartejp

1. Applicera koppartejpen innan det syns några spår av mördarsnigeln, såsom ätna blad eller liknande.

2. Tvätta av krukan eller planteringskärlet innan koppartejpen appliceras för bra fäste. Tejpen kan ha svårt att fästa på betong. Klistret fäster bäst om underlaget är helt torrt.

3. Ta bort det skyddande pappret på tejpen för att få fram den klistriga sidan av snigeltejpen.

4. Var noggrann med att det inte hänger några kvistar eller andra växtdelar över koppartejpen som kan fungera som broar för mördarsniglarna.

5. Lämna inga öppningar, koppartejpen ska sitta runt hela föremålet som ska skyddas.

Om bara kopparn hålls ren från smuts och damm så varar effekten i flera säsonger. Skulle klistret börja släppa från tejpen efter ett tag och det är svårt att få fast det så kan man använda en häftpistol eller klister om man odlar i pallkragar eller liknande för att hålla det kvar och förlänga dess livslängd.

 

Skriv en recension
Du recenserar:Stoppa Snigel koppartejp 4m
Ditt betyg
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!