Hortensia Blåkur 600g

198,00 kr
I lager
SKU
11133

Beskrivning:

Osmo Hortensia Blåkur 600 gram innehåller granulat av kalialun som tillför aluminium i jorden vilket behövs för att Hortensia ska blomma i sin blå färg. För att aluminium ska kunna tas upp av plantans rötter måste jorden ha ett lågt pH-värde, använd därför surjord när du planterar och surjordsgödsel eller Hortensianäring när du tillför gödning. 

Dosering och tips

Använd inte Hortensia Blåkur i kombination med gödsling. Det är inte alla hortensior som ger blå blommor vid behandling med Osmo Hortensia Blåkur, röda och vita hortensior är vanligtvis färgäkta och kan därför inte ändra färg. 

Hortensia i rabatt

50 gram Osmo Hortensia Blåkur strös ut per m2 runt plantorna i spetember och upprepas i maj. Vid torrt väder krävs riklig vattning för bästa effekt.

Hortensia i krukor

Strö 5 gram Osmo Hortensia Blåkur per 20 centimeter i krukdiameter i spetember och upprepas i maj. Vattna ner granulatet i krukan.

Aluminiumsulfat, Al2(SO4)3 är en vanlig industrikemikalie som kemiskt sett liknar alun. Den används vid rening av såväl avloppsvatten som dricksvatten men är giftigt i för höga halter. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Aluminiumsulfat)

Tips

En handfull gödsel motsvarar ungefär 50 gram och en tesked motsvarar ungefär 5 gram.

Write Your Own Review
Du recenserar:Hortensia Blåkur 600g
Your Rating