Alfred de Dalmas

Jean Laffay
249,00 kr
Slut i lager
SKU
245
  • Köp 3 för 229,00 kr varje och Spara 8%
  • Köp 5 för 198,00 kr varje och Spara 20%

ALFRED DE DALMAS
(Mossros. Syn: 'Mousseline'. Laffay, Frankrike 1855)

En av få remonterande mossrosor. Alfred de Dalmas har medelstora till stora, tättfyllda och löst fyllda vackra blommor med ett ljustgrönt öga. Ljustrosa färg som bleknar med tiden så att hela blomman blir vit. En ros som blommar rikligt från slutet av juni till slutet av juli. Den remonterar senare under säsongen. Den har ett tätt och lågt växtsätt med gråaktigt grönt, matt, läderartade bladverk. 'Alfred de Dalmas' är starkt doftande med inslag av kåda, kummin och andra starka kryddor. Uppkallad efter en berömd fransk statsman. Det finns ett fint exemplar på Fredriksdals museer och trädgårdar.

Centifolia Muscosa-Gruppen, eller som vi benämner den Mossrosor, hör till de gammaldags rosorna. Det är buskrosor som ibland kan användas som klätterrosor. De flesta rosorna i gruppen har medelstark till stark doft.

"Mossan" utgörs av omvandlande glandelhår, som genom en mutation blivit kraftigt förstorade och förgrenade. 'Mossan' doftar stakt av kåda som, i kombination med blommans egen doft, kan vara väldigt tilltalande.

Mer information
Förädlare Jean Laffay
Blomning Remonterande
Synonym Mousseline
År 1855
Zon 4
Höjd 1,2
Bredd 1
Färg Rosa
Doft Stark
Rosgrupp Mossrosor
Write Your Own Review
Du recenserar:Alfred de Dalmas
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!