Roshandboken - allt om sorter, plantering och skötsel

225,00 kr
I lager
SKU
978-91-88953-67-4

David Carlson, känd för sitt tidigare varumärke David Design och numera Creative Director på Orrefors Kosta Boda, har sedan länge närt en passion för rosor och är idag en av Sveriges främsta experter på rosodling. I den här praktiska handboken delar han med sig av sin expertis och visar i sju steg hur man får till sin rosenträdgård. Alla kan nämligen lyckas med trädgårdens drottning - både i villaträdgården och på balkongen.

Roshandboken - Allt om sorter, plantering och skötsel

”David, hur ska jag göra för att få mina rosor i trädgården att trivas bättre?”

Den frågan får David Carlson allt som oftast, speciellt under festivalen ”Rosor på Falsterbonäset” som han arrangerar varje år. I mer är 25 år har David varit en frontfigur inom svensk design men han har också, enlig egen utsago, ”helt nördat ner sig i rosor” och skapat en av Sveriges mest fantastiska rosenträdgårdar. Men hur gör man då för att lyckas med trädgårdens drottning, som har ett rykte om sig att vara lite kräsen? I Roshandboken visar David genom sju tydliga steg att det inte behöver vara så svårt. Kanske är det allra viktigaste att välja rätt ros till rätt plats och lägga lite tid på att förstå den grundläggande miljön i trädgården innan man bara planterar och hoppas på det bästa. Därför börjar boken med att ställa de nödvändiga frågorna om bl.a jordmån, läge och växtzon, och går sedan vidare till att rekommendera rosor efter just dina förutsättningar. Givetvis får du veta hur rosorna ska beskäras och skötas när de väl etablerat sig i trädgården.

Roshandboken ger tydliga och handfasta råd men bjuder också på trevlig läsning med en passionerad odlarröst som berättare

Skriv en recension
Du recenserar:Roshandboken - allt om sorter, plantering och skötsel
Ditt betyg