Wildlife Garden kombimatare, foderlada, townhouse och tornmatare

KOMBIMATARE - Fågelmataren med många möjligheter

Kombimataren är en kvalitativ matstation i skandinavisk design, som kan fyllas med olika typer av föda. Den medföljande insatsen möjliggör matning av olika typer av föda från en och samma matare.

Insatsen monteras enkelt i eller ur Kombimataren beroende på vad den ska fyllas med. Den används vid matning av jordnötter, nötblandningar eller matrester. Utan insatsen används kombimataren till äpplen eller talgbollar. 

Kombimataren kan enkelt hängas upp i ett träd eller på en krok. Höjden gör att man undviker objudna gäster som råttor och möss. De korta byglarna gör att endast mindre fåglar, finkar och hackspettar kan slå sig ned. När de längre byglarna används kan även större fåglar som koltrast ta plats. Om inga byglar används har du valt att bara servera mesar och hackspettar.

 

   
Mått: 280 x 120 x 120 mm
Vikt: 375 g
Material: Pulverlackat stål
Behållare: Rymmer 1,2 liter
Tillbehör: Vajer för upphängning, insats, sittbyglar.
   

 

FODERLADA™

FODERLADA™ fyller såväl ett dekorativt syfte som syftet att tillgodose småfåglarna med just deras favoritföda. Här finns möjlighet till utmatning av fyra olika sorters föda, allt från talgbollar, till jordnötter, solrosfrön och till och med insektskakor. Den rymmer totalt 5 liter mat. Ju större variation på födan, desto fler fågelarter söker sig till din matplats. Dessutom lockar den ena arten till sig en annan, vilket gör att FODERLADA™ blir en riktig ”fågelmagnet” och skapar liv och rörelse i villaträdgården.

Frörännorna ligger väl skyddade för regn och snö vilket, förutom att småfåglarna kan sitta ”torrskodda” och avnjuta sin måltid, även har den goda bieffekten att större fåglar, som kajor och skator, har svårt att slå sig ner för att äta.

 

   
Mått: 320 x 250 x 215
Vikt: 2100 g
Material: Massivt trä, miljövänliga färger
Behållare: Rymmer 5 liter av fyra sorters foder samtidigt
Montering: Monteringsplatta bifogad för montering på en
fristående stolpe
   

 

Townhouse

Wildlife Gardens foderautomat Townhouse har utvecklats speciellt för att passa in i en mer urban miljö. Formgivna i samma stil som stadshusen blir de, förutom en samlingsplats för allehanda småfåglar, även ett trevligt inslag i stadsbilden.

Foderautomat för småfåglar
Townhouse kan fyllas med fågelfrö men lämpar sig även väl för skalfria fröblandningar som t. ex. Vildfågelmüsli. Skalfria fröer passar särskilt bra för matning i stadsmiljö då de inte skräpar ner och lockar fram nya spännande fågelarter till foderautomaten.
De fyra utfodringshålen är utformade så att småfåglarna lätt hittar maten och med hjälp av sittpinnarna kan fågeln bekvämt och hygieniskt äta utan att sitta i maten eller förorena den med sin spillning.

Sittpinnarna är för korta för större fågelarter att slå sig ner på vilket gör att småfåglarna får matro. Fröna ligger väl skyddade för regn, snö och blåst och rasar inte ut om huset svajar lite i vinden.

Townhouse är en svenskutvecklad produkt och hantverksmässigt tillverkad.
Det är enkelt att fylla på mat i det rymliga huset (2,2 liter) genom att dra loss sprintarna, lyfta upp taket och sedan hälla i frön.

Foderautomaten behöver ingen fästanordning utan hängs lätt upp med hjälp av det medföljande hampasnöret, i ett träd eller i en krok på balkongen. Ingen annan fästanordning behövs.
(Produkten är formskyddad, EU, Kina & USA)

 

   
Mått: 150 x 150 x 330 mm
Vikt: 850 g
Material: Tillverkad i väderbeständigt massivt trä
Utfodringsfönster: 4 st
Kapacitet: 2,2 liter foder
   

 

Tormatare - Ett nytt häng för småfåglarna

Fritt hängande från en gren i trädgården eller på balkongen inbjuder Tornmataren traktens bevingade smågäster till en läcker måltid - utan störning från större fåglar som skator och kajor. Utrustad med tre små låga hål och korta sittpinnar kommer nämligen inte de större fåglarna åt.

Tornmataren är tillverkad i massivt trä och betsad i fem olika naturnära färger vilket gör att den väl smälter in i djurlivets naturliga miljö. Utrustad med ventilationshål i botten så att maten hålls fri från fukt och med de små utmatningshålen riskerar inte maten heller att bli nedsmutsad av fåglarna.

 

   
Mått: 200 x 175 x 255 mm
Vikt: 0,7 kg
Kvalitet: Svenskutvecklad och hantverksmässigt tillverkad helt av väderbeständigt trä
Tillbehör: Vajer för upphängning
Kapacitet: 2,1 liter