Multiholkar från Wildlife Garden

Multiholk®

Torpet heter en, Sjöboden en annan. Det finns till och med en husmodell du kan måla själv och få lik ditt eget bostadshus. Multiholkarna är en serie fågelholkar som också fungerar som fröautomater och fågelbord. De är hantverksmässigt tillverkade med exteriörer som miniatyrer av typiska svenska torp och stugor.

Matbordets utformning

Multiholk® kan samtidigt mata fram två olika slags foder ur den rymliga behållaren. Den är utformad så att födan håller sig torr och fåglarna inte kan sätta sig i maten. Enbart trädgårdens småfåglar kan bekvämt slå sig ner. Större fåglar som skator och kråkor får inte fotfäste på matbordet.

Från matbord till holk

Under vår och sommar fungerar Multiholken som holk för sparvar och mesar. Till vintern omvandlas den till matbord. Se här hur omvandlingen går till:

Holkens utformning
Holken är ventilerad för att skydda fågelungarna från överhettning under varma sommardagar. Klättersteg finns under utgångshålet till hjälp när de blivit flygfärdiga och skall ta sig ut.

 

NYHET!
Multiholk Plus

Den nya generationen Multiholkar är här. Multiholk Plus kan monteras både på stolpe eller mot träd och kan enkelt flyttas däremellan. Precis som sina föregångare används Multiholk Plus som matare på vintern och som fågelholk på sommaren. Utmatningen har fått en ny lösning vilket gör att födan ligger ännu bättre skyddad för regn, vind och snö.

   
Mått: 184 x 194 x 247
Vikt: 1 kg
Material: Massivt trä, miljövänliga färger
Behållare: Rymmer 2 liter frö
Montering: Skruvar och fäste för montering mot vägg eller påstolpe
   


Stolpmonterad Multiholk

Husen är monterade på en foderplatta gjord för att tåla en grundlig rengöring. Fröblandningen matas genom den två liter stora fröbehållaren ner till foderrännorna där maten ligger torr, vindskyddad och hålls ren från fågelspillning. Multiholk levereras komplett med skruvar.

   
Mått: 240 x 240 x 270
Vikt: 1.6 kg
Material: Massivt trä, miljövänliga färger
Behållare: 2 liter, två sorters frö samtidigt
Montering: Monteringsplatta bifogad för montering på en fristående stolpe
   

Väggmonterade Multiholkar

Våra väggmonterade Multiholkar är framtagna för att enkelt kunna monteras antingen mot ett träd eller mot en husvägg med de medföljande skruvarna. I husgrunden finns två utfodringshål där småfåglarna lätt hittar maten som är skyddad mot regn och snö. Designen är anpassad så att större fåglar inte kommer åt och förhindrar dessutom att spillning hamnar i maten. Till våren omvandlas huset på samma sätt som övriga Multiholkar till en fågelholk. Samtliga Multiholkar är formskyddade.

   
Mått: 210 x 170 x 285
Vikt: 1.2 kg
Material: Massivt trä, miljövänliga färger
Behållare: Rymmer 2 liter frö
Montering: Skruvar för väggmontering
   

 

 

Multiholken - Årets trädgårdsprodukt 2006

Elmia garden Award har gått till Multiholken som utsetts till ”Årets Trädgårdsprodukt 2006”. Motiveringen till priset lyder: ”Med ett gediget utförande, en hög funktionalitet och flera användningsområden är Multiholken en produkt där tillverkaren har tänkt till. Variationen i utförandet, från röd liten stuga till funkisvilla, gör det till en charmig och flexibel produkt som fyller flera funktioner i trädgården. Dessutom har den utvecklats med stor respekt för användaren – den lilla fågeln.”