Fåglar

Fåglar

Vackra träsnidade fåglar. Multiholkarna är en serie fågelholkar som också fungerar som fröautomater och fågelbord. De är hantverksmässigt tillverkade med exteriörer som miniatyrer av typiska svenska torp och stugor.

Rutnät Lista

Minskande ordning

1-8 of 39

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. Bergfink från Decobird
  195,00 kr

  Bergfinken är en riktigt liten fågel som är mycket lik gransångaren i både form och storlek. Ett enkelt sätt att skilja på dem är genom den vita stjärten. DecoBirds bergfink är en naturtrogen tolkning av den färgstarka hanen.

  Läs mer
 2. Biholk
  445,00 kr
  • Vikt: 1 kg
  • Kvalitet: Massivt trä, miljövänlig färg, bamburör
  • Mått: 160 x 160 x 216 mm
  • Montering: Skruvar för montering medföljer
  Läs mer
 3. Blåmes från Decobird
  195,00 kr

  Blåmesen är ettrig som få. Har blåmesen bestämt sig för vad han vill ha låter den sig inte jagas bort utan strid. Under parningstiden reser både hane och hona hjässfjädrarna, som står som en liten blå kam. Redan före parningen matar hanen honan, något som han sedan fortsätter med under den tid hon ruvar på äggen. 

  Läs mer
 4. Bofink Flora Linnea
  195,00 kr

  Bofinken hör till de mest sedda och omtyckta fåglarna. Tillsammans med lövsångaren är det den fågel som finns i störst antal i Sverige.

  Läs mer
 5. Domherre Decobird
  245,00 kr

  DecoBird Domherre är en naturtrogen träfågel som är snidad och målad för hand. Domherren har blivit en symbol för julen med sitt röda bröst som lyser vackert mot snön. Under vintern kommer den gärna fram till fågelbordet, men den finns i vår närhet under hela året. Tillsammans med DecoBird Domherre kommer ett litet häfte med information om arten. 

  Inför bobygge och häckning uppvaktar hanen honan med en invecklad dans under vilken han demonstrerar sin vita övergump. Enligt Småländsk folktro är det ett säkert tecken på snö inom tre dagar, när domherren på senhösten kommer till bebyggelse och äter av trädens knoppar.

  Vikt: 82g

  Mått: 137 x 52 x 89 cm

  Läs mer
 6. Entita träfågel
  195,00 kr

  Entitorna är en trevlig bekantskap kring fågelborden. Oavbrutet stryker de omkring strax ovanför marken, trivsamt tjattrande och helt orädda kan de slå sig ner på matbordet medan du fyller i frön. Om du träffar på ett par entitor, för oftast kommer de i just par, så är du med säkerhet på deras "hemmaplan". Entitan är nämligen mycket hemkär och stannar inom samma område hela livet. Entitan kallas också kärrmes, ett namn som den har i många fågelböcker.

  Läs mer
 7. Fladdermusborg
  595,00 kr

  Holk för fladdermöss

  Har du turen att ha fladdermöss på gården slipper du att besväras av mygg. Fladdermöss äter nämligen stora mängder mygg. En enda fladdermus kan äta upp till 5000 mygg under en natt. De har ofta sin bostad i håliga träd. Om det är ont om naturliga boplatser flyttar de gärna in i holk.

  • Vikt:1,1 kg
  • Kvalitet:Massivt trä, miljövänlig färg
  • Mått:275 x 215 x 85 mm
  • Montering:Skruvar för montering medföljer

   


  Läs mer
 8. Gärdsmyg från Decobird
  195,00 kr

  Gärdsmygens vetenskapliga släktnamn Troglodytes kommer från grekiskan och betyder "den som bor i grottor". Enligt gammal svensk folktro är Gärdsmygen en trind, storhuvad liten gynnare som kilar som en liten mus kring rishögar och rotvältor, alltid med den lilla stjärten stolt pekande rätt upp. Det svenska namnet har den fått av sin vana att smyga omkring bland gärdsel och risbråtar. Har det inte särskillt smickarnde smeknamnet "den flygande köttbullen".

  Läs mer

Rutnät Lista

Minskande ordning

1-8 of 39

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5