Rosor för Nordiska Trädgårdar del 3

595,00 kr
Slut i lager
SKU
Rosor för Nordiska Trädgårdar del 3

Detta är det största verk om rosor som någonsin skrivits på svenska. Efter ca 10 år är det nu dags för en omarbetning och ny uppdelning. I stället för två delar blir det tre delar för att boken ska bli lättare att hitta i. Varje ros beskrivs både i text och bild.

Del 1 omfattar alla buskrosor, det vill säga både gammaldags buskrosor, de som introducerats före 1867, och moderna buskrosor.

Del 2 innehåller klätterrosor och rabattrosor.

Del 3 handlar om användning och skötsel av rosor och är i stort sett identisk med första upplagans andra del. De förändringar som gjorts här består främst av ändringar i tabellerna.

I del 3 handlar det om den praktiska sidan av rosodlingen, både basfakta och mer specialiserade uppgifter. Här finns råd om hur man väljer lämpliga växtplatser för sina rosor, listor på sorter som trivs i full sol eller i skugga, klarar fuktiga eller torra växtplatser, vilka man kan odla i kallt klimat och vilka som doftar starkt eller inte alls. Här hittar man även uppgifter om vilka sorter som passar till häckar eller som stamrosor. Ett avsnitt om sjukdomar och skadedjur finns förstås också med. Förslag på lämpliga sällskapsväxter till rosorna avslutar boken.

Fakta

Titel: Rosor för nordiska trädgårdar, del 3
Utkom: 2008
Upplaga: 1
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 432
ISBN: 9789127357198

 

Write Your Own Review
Du recenserar:Rosor för Nordiska Trädgårdar del 3
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!