Dekorativa fåglar

DecoBird från Wildlife Garden är en serie handsnidade träfåglar, vackert penselmålade med miljövänliga färger. Fåglarna är tillverkade i naturlig storlek med välkända europeiska trädgårdsfåglar som förebild. Med varje fågel följer ett häfte som informativt och trevligt beskriver arten, hur den lever och hur den tycker om att bo. Med följer en träpinne för att kunna sticka in i fågelns sittkvist och på så vis kunna placera fågeln stadigt i jorden hos en blomkruka om man så önskar. Varje fågel kommer individuellt förpackade i en vacker presentkartong.

Rutnät Lista

Minskande ordning

1-8 of 29

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. Blåmes från Decobird
  195,00 kr

  Blåmesen är ettrig som få. Har blåmesen bestämt sig för vad han vill ha låter den sig inte jagas bort utan strid. Under parningstiden reser både hane och hona hjässfjädrarna, som står som en liten blå kam. Redan före parningen matar hanen honan, något som han sedan fortsätter med under den tid hon ruvar på äggen. 

  Läs mer
 2. Bofink Flora Linnea
  195,00 kr

  Bofinken hör till de mest sedda och omtyckta fåglarna. Tillsammans med lövsångaren är det den fågel som finns i störst antal i Sverige.

  Läs mer
 3. Domherre Decobird
  245,00 kr

  DecoBird Domherre är en naturtrogen träfågel som är snidad och målad för hand. Domherren har blivit en symbol för julen med sitt röda bröst som lyser vackert mot snön. Under vintern kommer den gärna fram till fågelbordet, men den finns i vår närhet under hela året. Tillsammans med DecoBird Domherre kommer ett litet häfte med information om arten. 

  Inför bobygge och häckning uppvaktar hanen honan med en invecklad dans under vilken han demonstrerar sin vita övergump. Enligt Småländsk folktro är det ett säkert tecken på snö inom tre dagar, när domherren på senhösten kommer till bebyggelse och äter av trädens knoppar.

  Läs mer
 4. Entita träfågel
  195,00 kr

  Entitorna är en trevlig bekantskap kring fågelborden. Oavbrutet stryker de omkring strax ovanför marken, trivsamt tjattrande och helt orädda kan de slå sig ner på matbordet medan du fyller i frön. Om du träffar på ett par entitor, för oftast kommer de i just par, så är du med säkerhet på deras "hemmaplan". Entitan är nämligen mycket hemkär och stannar inom samma område hela livet. Entitan kallas också kärrmes, ett namn som den har i många fågelböcker.

  Läs mer
 5. Gärdsmyg från Decobird
  195,00 kr

  Gärdsmygens vetenskapliga släktnamn Troglodytes kommer från grekiskan och betyder "den som bor i grottor". Enligt gammal svensk folktro är Gärdsmygen en trind, storhuvad liten gynnare som kilar som en liten mus kring rishögar och rotvältor, alltid med den lilla stjärten stolt pekande rätt upp. Det svenska namnet har den fått av sin vana att smyga omkring bland gärdsel och risbråtar. Har det inte särskillt smickarnde smeknamnet "den flygande köttbullen".

  Läs mer
 6. Gransångare från Decobird
  195,00 kr

  Den handsnidade fågeln som är en avbild av en gransångare är gjord för hand i trä. Den är en del i den ständigt växande samlarserien av naturtrogna fåglar DecoBird från Wildlife Garden. En naturtrogen fågel i trä är perfekt för dig vill inreda med naturens egna former och skapelser.

  Den nätta lilla gransångaren är en grågrön insektsätare som sjunger från tidig vår till sen höst. På vintern flyttar den till tropiska Afrika.

  Storlek: 115 x 36 x 75 mm

  Läs mer
 7. Grönfink handsnidad träfågel
  195,00 kr

  På sina håll kallas grönfinken "dry-fågeln" - tidiga vårdagar hör man ofta fåglarnas lockläten från träden: drschyrs". Under häckningen kan hanen visa upp en elegant sångflykt, och då kan sången likna en kanariefågelns drillar.

  Läs mer
 8. Gulsparv från DecoBird
  195,00 kr

  Gulsparv i trä
  DecoBird Gulsparv är en naturtrogen träfågel som är snidad och målad för hand i miljövänliga färger. Den kommer levererad i en presentförpackning med fönster.

  Läs mer

Rutnät Lista

Minskande ordning

1-8 of 29

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4