Rosor

Flora Linnea odlar och säljer rosor av högsta kvalitet.
Aunstinrosor

Svenskodlade rosor från Flora Linnea

DRÖMMEN OM EN ROSENTRÄDGÅRD... Det är något speciellt med rosor och rosenträdgårdar. Ibland drömmer vi oss kanske tillbaka till en rosenträdgård i vår barndom, på mormors tid. En tid då sommaren alltid var varm och rosorna doftade så där härligt som bara rosor kan. Rosen är och har alltid varit trädgårdens juvel. Tänk bara på klätterrosor - de kan förvandla en kal husvägg till en symfoni av doft och färg och på ‘ramblers’ som, vällande ut ur en trädkrona, kan ge en oförglömlig rosupplevelse. Så har vi de moderna buskrosorna i alla upptänkliga färgnyanser och den anspråkslösa men helt bedårande charmen hos vildrosen med sina enkla blommor och dekorativa nypon på hösten.

Rosorna i vår webshop avser barrotade rosor. Vi levererar till hela EU, men det går även utmärkt att förbeställa och hämta dem i vår trevliga butik på Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborg. Här har vi ävent ett stort sortiment av krukade rosor, dock kan tillgången variera då vi saluför nästan 900 olika sorter. Ring oss gärna för mer information och priser, eller allra bäst: kom hit och botanisera själv och få hjälp av vår kunniga personal.  

Välkommen!

Rutnät Lista

Minskande ordning

1-8 of 784

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. A Shropshire Lad Austinrosor

  En stor, kraftigt växande ros som med fördel placeras längre bak i rabatten. Den är besläktad med ’Leander’, en ros som klarar sig mycket bra i Sverige och från vilken den ärvt sitt kraftiga, friska växtsätt och stora, glänsande bladverk. Blommorna har en ljust persikofärgad nyans med en aning skålformad rosettform. En pålitlig ros som klarar olika slags jordmåner och ljusförhållanden. Den har en utsökt, fruktig doft av teroskaraktär. Kan användas som lägre klätterros i södra delen av Sverige.

  Läs mer
 2. A Whiter Shade of Pale
  En mycket vacker tehybrid i vit och blekrosa nyanser. Stora fyllda blommor med stark fin doft. Läs mer
 3. Abbotswood ros

  Arter, arthybrider och vildrosor utgör ett stort sortiment och härstammar från alla delar av jordklotet; från Kaliforniens Guldkust till Knossos på Kreta; från vilda västern i Texas till Japans kustområde; från Kinas väldiga bergsområde till Skottlands högländer. Dessa arter är välanpassade till det svenska klimatet och kännetecknas av ett elegant och robust växtsätt, vackert bladverk, blommornas enkla skönhet. På hösten, belönas man med nyponens dekorativa färgklick. En självklarhet för de mera anspråkslösa delarna av trädgården eller sommarstugetomten. 'Abbotswood' är en spontan hybrid mellan R. canina och en okänd kulturros. Den har rosa, fyllda blommor som doftar svagt och slår ut hela sommaren. 'Abbotswood' har ett högt och utbredd växtsätt som gör den lämplig för naturtomter. Den är frisk, härdig och starkväxande och kan förökas genom sticklingar. Skuggtålig.

  Läs mer
 4. Abraham Darby Auscot Austinrosor

  Bildar en fin, välformad buskros. Redan tidigt på sommaren ger den stora, tättfyllda blommor i olika färgnyanser från gult, aprikos och rosa. Den är rikligt remonterande under hela säsongen. Bladverket är glänsande och modernt till utseendet. Den har en rik, fruktig doft med en ovanlig och angenäm friskhet. Uppkallad efter en engelsk 1800-tals bruksägare, uppfinnare och tillika en av grundarna av den industriella revolutionen.

  Läs mer
 5. Adam Messerich ros

  När knoppen öppnar sig påminner denna ros om en klassisk marsipanros. Blomman blir senare halvfyld och skålformad. Den blommar i klasar och har en fin doft av hallon.

  Läs mer
 6. Adelaide Hoodless ros

  Henry H Marshall, Candada 1975.

  Uppkallad efter grundaren av Canadian Womens Institute. Mörkt rosa blommor och ett glansigt mörkgrönt bladverk. Detta är en mycket frisk ros, vilket är tämligen ovanligt bland de röda nyanserna. Dock har vi märkt att den är bäst i de norra delarna av Sverige och inte riktigt lika frisk i de södra delarna.

  Läs mer
 7. Adéle Prevost ros

  Tätt fyllda, mycket vackra och stora blommor. Karminröd färg med en ljusare rosa skiftning mot kronbladens bas. En ros som blommar rikligt under hela juli. Kraftigt, upprätt växtsätt med mörkgröna, glänsande blad. Frisk och härdig. Starkt doftande med inslag av sötmandel och honung. Skuggtålig.

  Uppkallad efter en berömd fransk rosodlarfamilj.

  Läs mer
 8. Agatha

  Väldoftande rosa blommor i små klasar. Klarar sig bra på magra jordar. Nästan tagglös. Skuggtålig.

   

  Läs mer

Rutnät Lista

Minskande ordning

1-8 of 784

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5