Rosor

Flora Linnea odlar och säljer rosor av högsta kvalitet.
Aunstinrosor

Svenskodlade rosor från Flora Linnea

DRÖMMEN OM EN ROSENTRÄDGÅRD... Det är något speciellt med rosor och rosenträdgårdar. Ibland drömmer vi oss kanske tillbaka till en rosenträdgård i vår barndom, på mormors tid. En tid då sommaren alltid var varm och rosorna doftade så där härligt som bara rosor kan. Rosen är och har alltid varit trädgårdens juvel. Tänk bara på klätterrosor - de kan förvandla en kal husvägg till en symfoni av doft och färg och på ‘ramblers’ som, vällande ut ur en trädkrona, kan ge en oförglömlig rosupplevelse. Så har vi de moderna buskrosorna i alla upptänkliga färgnyanser och den anspråkslösa men helt bedårande charmen hos vildrosen med sina enkla blommor och dekorativa nypon på hösten.

Rosorna i vår webshop avser barrotade rosor. Vi levererar till hela EU, men det går även utmärkt att förbeställa och hämta dem i vår trevliga butik på Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborg. Här har vi ävent ett stort sortiment av krukade rosor, dock kan tillgången variera då vi saluför nästan 900 olika sorter. Ring oss gärna för mer information och priser, eller allra bäst: kom hit och botanisera själv och få hjälp av vår kunniga personal.  

Välkommen!

Rutnät Lista

Minskande ordning

3 artiklar

 1. Belle Isis

  En utsökt liten ros lämplig för den lilla trädgården. Eleganta, små, tätt fyllda, fyrdelade blommor i en underbar ljusrosa, nästan vit, färg. Växtsättet är tätt och upprätt, typiskt för gruppen. Som förälder till Austins första ros ’Constance Spry’ (1961), har Belle Isis haft stort inflytande på David Austins förädlingsprogram och körveldoften återkommer i många av Austins rosor. Uppkallad efter den egyptiska allgudinnan Isis.

  Läs mer
 2. Cardinal de Richelieu, Rose van Sian ( Gallicarosor)

  (Van Sian/Laffay 1840). Lars-Åke Gustavsson anger i sin bok Rosor för Nordiska Trädgårdar att förädlaren är Pamentier från Belgien.

  Har gallicarosornas fina, täta och tämligen upprätta växtsätt. Taggarna är få och ganska små. De betagande blommorna öppnar sig i mörkt purpur med sammetslyster, senare blåaktigt violett med vit nyans på kronbladens bas. Klotformade, tätt fyllda blommor. Doften är söt med inslag av hartsdoft som avges från blombotten. Odlas i god jord. Skuggtålig. En vacker och odlingsvärd sort som gärna kan planteras tillsammans med rosor i ljusa färgnyanser för en fin kontrast.

  Läs mer
 3. Félicite Parmentier Flora Linnea

  (Parmentier före 1836).

  Ännu en underbar ’apotekarros’ (Parmentier var belgisk apotekare occh rosexpert). En välformad buske med blommor som har täta, välpackade kronblad, ljuvt rosa senare crémevitt, skålformade senare klotformade. Doftar äpple och persilja. Felicité betyder ’lycka’ på franska. Skuggtålig, fin som solitär, i grupper eller som häck.

  Läs mer

Rutnät Lista

Minskande ordning

3 artiklar